T

Tosty z awokado i roquefortem

Inspiracją dzisiejszego lunchu było roquamole Nigelli Lawson. Jednak z powodu pośpiechu oraz braku składników nasze tosty są bardzo uproszczoną wersją tego, co proponuje Nigella.

Nic nie szkodzi.


TOST Z AWOKADO I BEKONEM


  • 1 dojrzałe awokado
  • plaster roqueforta (do smaku)
  • odrobina soku z cytryny lub limonki
  • sól
  • boczek w plastrach
  • 2 -3 duże kromki wczorajszego chleba

Opiecz chleb w tosterze.

Podsmaż boczek na chrupko.

Obierz awokado, rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z pokruszonym serem, dopraw solą.

Posmaruj tosty pastą. Połóż na wierzchu plasterek wysmażonego boczku.

Zjedz, póki ciepłe 😉

© 2020 – 2024, Jo. All rights reserved.

CategoriesBez kategorii

Dziękuję za komentarz. Postaram się możliwie szybko na niego odpowiedzieć.