Lubię tarty. Są niekłopotliwe w przygotowaniu i idealnie nadają się na podwieczorek. Na dodatek występują w tylu wariantach, że właściwie można przez cały rok jeść tarty i żadnej nie powtórzyć.
Chyba, że się bardzo chce.
TARTA CZEKOLADOWA
- 1 upieczony spód do słodkiej tarty
- 150 g ciemnej czekolady
- 150 g masła
- 4 jaja
- 200 g miałkiego cukru
- 75 g mąki
- szczypta soli
Rozgrzej piekarnik do 200ºC.
Rozpuść w rondelku masło z czekoladą. Lekko przestudź.
Ubij jajka na puszystą masę, dodając porcjami cukier i mąkę z solą oraz przestudzoną czekoladę z masłem.
Wylej masę na ciasto. Wstaw do piekarnika na ok. 20 minut.
Przestudź przed podaniem.
© 2020 – 2023, Jo. All rights reserved.
CategoriesBez kategorii