Piter genialnie ubija kremówkę przy pomocy KitchenAid. Mówi, że po latach praktyki wie na słuch, kiedy jest gotowa. Ale kiedyś, owszem, zdarzyło mu się zrobić słodkie masło…
Z kolei BlueBoy marzył o rozetkach z bitej śmietany na ciastach i lodach, więc w pewnym momencie po prostu kupiliśmy syfon. Jest absolutnie wspaniały! Trzeba tylko pamiętać, że lepsza do niego jest kremówka 30%, podczas gdy ubijanie trzepaczką lepiej wychodzi, jeśli mamy 36%.
Ponieważ nie mam zdrowia do zawodnego sprzętu, kupiłam syfon marki HENDI. Poza tym, że można sobie u nich kupować naboje, to podobał mi się kolor. A kolorów jest więcej i jest w czym wybierać – jeśli to dla kogoś ważne.
Używamy go od ponad roku i nie mieliśmy żadnego problemu, więc z czystym sumieniem polecam.
© 2021, Jo. All rights reserved.