Podobno najlepsze są potrawy, które robią się same i dają efekt WOW!
Taka jest upieczona w piekarniku biała kiełbasa z cebulką!
Na dodatek można ją przygotować wcześniej, a potem tylko odgrzać w piekarniku i podać na stół.
PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA
- 6 kawałków surowej białej kiełbasy
- 3 duże cebule
- olej
Umyj i osusz kiełbasę. Obierz cebulę i pokrój w plasterki.
Ułóż kiełbasę i cebulę w naczyniu żaroodpornym. Skrop olejem. Wstaw do nagrzanego do 180℃ piekarnika i piecz, aż kiełbasa się zrumieni.
Podaj z chrzanem i pieczywem.
Tę kiełbasę można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Jeśli nie masz czasu czekać, aż kiełbasa się upiecze, możesz obsmażyć ją na patelni, a kiedy będzie rumiana przełożyć do brytfanny, dodać cebulę i dopiec przez kwadrans – dwadzieścia minut w piekarniku.
© 2020 – 2023, Jo. All rights reserved.