Pasta jajeczna to drobno posiekana sałatka galicyjska. BlueBoy ją uwielbia i naprawdę nie wiem, dlaczego tak rzadko ją robię…
Można jej użyć do pieczywa, albo roladek z szynki lub pieczonego schabu.
PASTA JAJECZNA
- 10 jajek na twardo
- 1 cebulka dymka lub szalotka
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Obierz i drobno posiekaj cebulkę.
Obierz i posiekaj nożem jajka. Jeśli robisz pastę jajeczną – możesz użyć malaksera.
Roztrzep trzepaczką rózgową majonez i oliwę, dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj wszystkie składniki.
© 2020 – 2022, Jo. All rights reserved.
CategoriesBez kategorii
Ja dodaję do tego wędzoną makrelę i koperek. Zamiast cebuli. Tylko nie wiem jak to się wtedy nazywa:-)
„Pasta jajeczna z makrelą”?