Wegetarianie idą po sojowe latte, a reszta bierze kaszankę i przygotowuje banalnie proste danie.
Banalnie proste dania mają to do siebie, że nie da się ich zepsuć i często przywodzą na myśl czasy dzieciństwa.
Chyba nie trzeba więcej argumentów.
KASZANKA Z PATELNI
kaszanka w ilości według potrzeb
cebula
olej do smażenia
chleb i kiszony ogórek – jako uzupełnienie zestawu
Rozgrzej olej na patelni.
Dodaj pokrojoną w plasterki cebulę. Podsmaż chwilę.
Kiedy cebula zmięknie – dodaj pokrojoną w plastry kaszankę.
Smaż, aż cebula i kaszanka będą zrumienione.
Podaj z chlebem i ogórkiem.
© 2020, Jo. All rights reserved.
O Jeżu kochany… A skąd ja w tej mojej Holenderii mam kaszankę wziąć…?
No ale, ale… To nie moja wiiinaaaa…