I

Idealna bułka tarta do klusek, knedli i warzyw

Idealnie zrobiona bułka tarta do tych wszystkich wspomnianych w tytule rzeczy, nie jest mitem. Ona istnieje naprawdę. Trzeba tylko zachować odpowiednią kolejność.

Najpierw na suchej patelni podsmażamy bułkę tartą.

Kiedy już jest odpowiednio zrumieniona, zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy masło.

Mieszamy.

Koniec tajemnicy!

Nie podaję proporcji, bo tu już trzeba samemu ocenić ile potrzebujemy bułeczki. Poza tym jedni wolą bardziej płynną – dajemy wtedy więcej masła, inni preferują ściślejszą.

Jeśli najpierw zrumienimy bułkę, a potem dodamy masło, nigdy nie będziemy mieć nieapetycznej buły, która nadaje się jedynie do wyrzucenia.

Nigdy!

© 2020, Jo. All rights reserved.

CategoriesBez kategorii
    1. Jo. says:

      Unika się kluchy. Albo dodawania na zmianę masła (bo coś za sucha…) i bułki (cholera, to wszystko pływa w maśle… NO ZRÓB COŚ ZANIM TO SIĘ SPALI!!!).

Dziękuję za komentarz. Postaram się możliwie szybko na niego odpowiedzieć.