Bekon, pomidor, sałata i majonez między dwoma tostami.
Dla moich synów – święto.

Na fali ich dziwnej fascynacji kuchnią amerykańską, pojawiła się w naszym domu Najsłynniejsza Kanapka Świata. I już została.

Trzeba tylko pamiętać o kolejności: na upieczony tost wędruje usmażony bekon, następnie dajemy pomidory i sałatę, a na koniec: posmarowany majonezem drugi tost.

Dzięki temu tłuszcz z bekonu wzbogaci smak grzanki, a pomidor i sałata pozostaną jędrne i soczyste.


BLT


  • tosty (lub pokrojone w kromki dowolne pieczywo nadające się do opieczenia)
  • bekon lub boczek w cienkich plastrach
  • pokrojone na plasterki pomidory
  • umyta i osączona sałata
  • dobry majonez

Pokrój pomidory w plastry. Umyj i osusz sałatę.

Podsmaż boczek.

Wstaw tosty do opiekacza.

Na toście połóż boczek. Następnie pomidora i sałatę.

Drugiego tosta posmaruj majonezem. Przykryj kanapkę.

Przekrój w poprzek na dwa trójkąty.

© 2020 – 2024, Jo. All rights reserved.

CategoriesBez kategorii
Tags

Dziękuję za komentarz. Postaram się możliwie szybko na niego odpowiedzieć.