Bekon, pomidor, sałata i majonez między dwoma tostami.
Dla moich synów – święto.
Na fali ich dziwnej fascynacji kuchnią amerykańską, pojawiła się w naszym domu Najsłynniejsza Kanapka Świata. I już została.
Trzeba tylko pamiętać o kolejności: na upieczony tost wędruje usmażony bekon, następnie dajemy pomidory i sałatę, a na koniec: posmarowany majonezem drugi tost.
Dzięki temu tłuszcz z bekonu wzbogaci smak grzanki, a pomidor i sałata pozostaną jędrne i soczyste.
BLT
- tosty (lub pokrojone w kromki dowolne pieczywo nadające się do opieczenia)
- bekon lub boczek w cienkich plastrach
- pokrojone na plasterki pomidory
- umyta i osączona sałata
- dobry majonez
Pokrój pomidory w plastry. Umyj i osusz sałatę.
Podsmaż boczek.
Wstaw tosty do opiekacza.
Na toście połóż boczek. Następnie pomidora i sałatę.
Drugiego tosta posmaruj majonezem. Przykryj kanapkę.
Przekrój w poprzek na dwa trójkąty.
© 2020 – 2024, Jo. All rights reserved.